01 -
W dużej misce połącz wszystkie składniki marynaty. Rozgnieć czerwone tofu widelcem. Odłóż na bok.
02 -
Osusz udka ręcznikiem papierowym. Odetnij kości za pomocą małego ostrego noża, pozostawiając skórę.
03 -
Umieść przygotowane udka w marynacie, upewniając się, że są dobrze pokryte. Przykryj i wstaw do lodówki przynajmniej na 15 minut lub na całą noc, by uzyskać lepszy smak.
04 -
W małej misce wymieszaj wszystkie składniki sosu do smarowania. Rozgnieć czerwone tofu widelcem i odłóż na bok.
05 -
Rozgrzej frytkownicę na 190°C. Lekko posmaruj kosz tk wiecelem olejem. Ułóż kurczaka skórą do góry, tak aby kawałki się nie stykały. Nałóż sos do smarowania na skórę i smaż przez 9-10 minut, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 75°C.
06 -
Wyjmij gotowego kurczaka i odstaw na 5 minut. Następnie pokrój na kawałki i podawaj.
07 -
Rozgrzej piekarnik do 220°C. Wyłóż blachę o wymiarach 23x33 cm folią lub papierem do pieczenia. Ułóż kurczaka skórą do góry, posmaruj sosem i piecz przez 20-23 minuty, aż temperatura mięsa wyniesie 75°C.