Letnia feta na grilla (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Podstawowe produkty

01 - Mix świeżych sałat – 1 opakowanie
02 - Garść pestek słonecznika
03 - 150 g fety
04 - Połówka puszki kukurydzy konserwowej
05 - Czerwona cebula (1 szt.)
06 - 12 małych pomidorków koktajlowych

→ Do sosu

07 - Łyżeczka soku z cytryny
08 - Musztarda stołowa – łyżeczka
09 - Oliwa z oliwek – 4 łyżki
10 - Łyżeczka miodu
11 - Pieprz wedle uznania
12 - Trochę soli

# Sposób Przygotowania:

01 - Cebulę cienko pokrój w półplasterki, a potem obierz ją. Kukurydzę odcedź z zalewy.
02 - Pokrój pomidorki koktajlowe na połówki.
03 - Fetę pokrój w drobne kosteczki.
04 - W małej miseczce zamieszaj sok z cytryny, miód, musztardę i oliwę. Wszystko porządnie wymieszaj. Dodaj jeszcze sól i pieprz według smaku.
05 - Do dużej miski wrzuć mix sałat, dodaj cebulę, pomidorki, pokrojoną fetę i kukurydzę. Całość posyp pestkami słonecznika.
06 - Całość polej sosem i wymieszaj delikatnie. Upewnij się, że wszystkie składniki mają trochę sosu.

# Uwagi:

01 - Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu, jeszcze chrupiąca i świeża.