Limonkowe trufle (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 200g białej czekolady (lub polewy czekoladowej).
02 - 20g masła.
03 - 100g śmietanki kremówki.
04 - 1/2 opakowania skórki z limonki (BIO).
05 - 200g białej polewy czekoladowej do obtoczenia.
06 - 1 łyżeczka oleju kokosowego.
07 - 1 opakowanie posypki orzechowej (np. pistacje, orzechy laskowe, ziarna kakao).

# Sposób Przygotowania:

01 - Pokrój białą czekoladę na drobne kawałki i wrzuć razem z masłem do miski.
02 - Śmietankę zagotuj ze skórką z limonki.
03 - Zalej czekoladę gorącą śmietanką i mieszaj, aż wszystko się rozpuści.
04 - Pozwól masie wystygnąć w lodówce przez całą noc.
05 - Za pomocą łyżeczki nabieraj porcje i szybko formuj kulki.
06 - Włóż kulki do lodówki, żeby się schłodziły.
07 - Podgrzewaj polewę w kąpieli wodnej, mieszając ją delikatnie.
08 - Wymieszaj polewę z olejem kokosowym, aż składniki się połączą.
09 - Każdą kulkę obtocz w roztopionej czekoladzie.
10 - Umieść kulki na papierze do pieczenia.
11 - Od razu posyp kulki przygotowaną posypką.
12 - Pozwól kulkom wyschnąć i przechowuj je w lodówce.

# Uwagi:

01 - Trzymaj w lodówce, jeśli chcesz, żeby były chrupiące. Trufle są wrażliwe na temperaturę.