→ Spód
01 -
2 łyżki cukru
02 -
100 g masła
03 -
200 g jasnych herbatników
→ Warstwa waniliowa
04 -
3 opakowania żelatyny instant (3 x 7 g) lub 20 g żelatyny w listkach
05 -
60 ml gorącej wody (gdy korzystasz z żelatyny w listkach)
06 -
250 g gęstego Twarogu na sernik lub serek śmietankowy
07 -
600 ml schłodzonej śmietanki 30% albo 36%
08 -
120 g przesianego cukru pudru
09 -
1 łyżka ekstraktu z wanilii lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
→ Warstwa malinowa
10 -
2 opakowania żelatyny instant (2 x 7 g) lub 15 g żelatyny w listkach
11 -
50 ml gorącej wody (przy liściach żelatyny)
12 -
150 g twarogu na sernik lub serek śmietankowy
13 -
400 g malin (mrożone mogą być też ok)
14 -
400 ml schłodzonej śmietanki 30% lub 36%
15 -
100 g cukru pudru
→ Dekoracja
16 -
3 łyżki cukru pudru
17 -
1 opakowanie śmietan-fixu
18 -
250 ml schłodzonej śmietanki 30% albo 36%
19 -
cukier puder do oprószenia
20 -
kilka świeżych malin
21 -
liście mięty (niekoniecznie)