01 -
W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Wrzuć makaron rotini i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż będzie na ząb. Odcedź dokładnie i odstaw na bok.
02 -
Na średnim ogniu rozgrzej patelnię. Dopraw kurczaka solą i pieprzem i smaż przez 5-7 minut aż zrobi się złocisty.
03 -
W rondelku rozpuść masło na średnim ogniu. Wsyp mąkę i szybko wymieszaj tworząc zasmażkę. Powoli wlewaj mleko ciągle mieszając aż sos będzie gładki. Dodaj serek kremowy i mieszaj aż się rozpuści, potem dorzuć starty cheddar i sos buffalo. Mieszaj aż masa będzie kremowa i jednolita.
04 -
Wymieszaj ugotowany makaron z kurczakiem i sosem serowym żeby wszystko się dobrze pokryło.
05 -
Przełóż całość do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Równo rozsyp bułkę tartą panko na wierzchu. Piecz w piekarniku nagrzanym do 175°C przez 20-25 minut aż wierzch będzie złocisty i bąbelkowy.