01 -
Delikatnie wyjmij tartę z foremki, możesz na górę dorzucić kilka listków mięty. Kroisz na porcje i gotowe.
02 -
Odłóż do lodówki na cztery godziny albo najlepiej na całą noc, żeby wszystko dobrze się połączyło.
03 -
Rozłóż resztę malin oraz plasterków brzoskwiń na górze – nie żałuj, niech wygląda apetycznie.
04 -
Wylej całą masę na zimny spód. Wszystko powinno być równo.
05 -
Kiedy masa zacznie lekko gęstnieć, wrzuć większość malin i brzoskwiń, zostaw trochę do dekoracji.
06 -
Wlej ostudzoną, ale jeszcze płynną żelatynę do masy jogurtowej, szybko mieszaj żeby nie tworzyły się grudki.
07 -
Połącz jogurt z kremowym serkiem. Dorzuć cukier puder, wanilię oraz skórkę cytrynową. Mieszaj do gładkości.
08 -
Wsyp żelatynę do miseczki. Zalej gorącą wodą i mieszaj aż się rozpuści. Odstaw na chwilę by lekko przestygła.
09 -
Umyj brzoskwinie i przetnij na pół, pestki do kosza. Pokrój w cienkie plasterki. Maliny lekko opłucz i osusz na ręczniku.
10 -
Włóż spód do lodówki na pół godziny żeby stwardniał.
11 -
Wyłóż masę z ciastek do formy, dobrze dociśnij łyżką, żeby zrobiło się równo i ciasno.
12 -
Masło rozpuść (może być mikrofalówka). Dodaj do pokruszonych herbatników oraz cukru i dokładnie wymieszaj.
13 -
Ciasteczka rozdrobnij przez woreczek i wałek lub użyj blendera – jak wolisz.