01 -
Rozsmaruj pistacjową masę na całkiem ostudzonym spodzie. Rozłóż maliny, potem posyp pistacjami i dorzuć miętę. Na końcu włóż całość na kilka godzin do lodówki, zanim to podasz.
02 -
Rozpuść czekoladę w misce nad parą i zostaw do lekkiego ostygnięcia. Połącz mascarpone, pastę pistacjową i wanilię w misie miksera. Dodawaj powoli śmietankę i miksuj na puszysto. Na samym końcu wmieszaj ostudzoną czekoladę, już bez miksowania.
03 -
Wsyp mąkę i cukier do miski, dodaj masło i żółtko. Zagnieć krótko, do połączenia składników, dolewając łyżkę wody. Kulę ciasta zawiń w folię, schowaj do lodówki na pół godziny. Rozwałkuj, włóż do formy i piecz 10 minut bez obciążenia, potem 15 minut z czymś obciążającym w temperaturze 180 stopni.