01 -
Ustaw piekarnik na 175°C. Posmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia formę 20×20 cm.
02 -
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i cynamon aż do równomiernego połączenia.
03 -
W innej misce roztrzep jajka, dodaj syrop klonowy, mleko i masło, mieszaj aż otoli się wszystko jednolicie.
04 -
Delikatnie łącz mokre składniki z suchymi. Mieszaj tylko do momentu połączenia, nie za długo.
05 -
Wylej masę do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20-25 minut aż wierzch będzie złocisty a patyczek suchy po wbiciu.
06 -
Po wyjęciu z piekarnika pozostaw w formie na 10 minut, potem przenieś na kratkę do wystudzenia. Wymieszaj cukier puder z mlekiem i polej ciasto.