→ Główne składniki
01 -
450 g tofu jedwabistego (lub tofu półtwardego), pokrojonego w kostkę
02 -
250 g mielonej wieprzowiny (lub mielonego kurczaka albo wołowiny)
03 -
1 szklanka bulionu drobiowego o niskiej zawartości soli (lub zimnej wody)
04 -
3 ząbki czosnku, drobno posiekane
05 -
1 dymka, drobno posiekana (biała część oddzielona od zielonej)
06 -
¼ łyżeczki imbiru, startego
07 -
1 łyżka oleju roślinnego (lub jakiegokolwiek neutralnego oleju)
08 -
2 łyżeczki soli (do gotowania tofu)
09 -
1 ½ łyżki pasty z ostrej fasoli (doubanjiang)
10 -
2 łyżeczki oleju chili (lub płatków chili)
11 -
1 łyżeczka proszku bulionowego drobiowego
12 -
½ łyżeczki ciemnego sosu sojowego (lub zwykłego sosu sojowego)
13 -
½ łyżeczki cukru białego (lub cukru trzcinowego)
14 -
½ łyżeczki mielonego pieprzu syczuańskiego (opcjonalnie)
15 -
1 łyżeczka oleju sezamowego, prażonego
→ Zagęszczacz
16 -
1 łyżka skrobi kukurydzianej (lub ziemniaczanej)
17 -
2 łyżki zimnej wody