Marchew i Imbir Japońska (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Główne składniki

01 - 1 oz czerwona cebula
02 - 1 łyżka oleju sezamowego (prażonego)
03 - 1/4 szklanki oleju z awokado (lub dowolnego delikatnego oleju)
04 - 4.4 oz marchewki, obrane i pokrojone
05 - 0.35 oz imbiru, obrany
06 - 4 łyżeczki białego cukru (ewentualnie brązowy cukier, miód lub syrop klonowy)
07 - 2 łyżki zimnej wody
08 - 1/4 szklanki octu ryżowego (ewentualnie ocet jabłkowy lub biały)
09 - 1 oz jabłko gala, obrane (można zamienić na dowolne jabłko)
10 - 1 łyżka zwykłego sosu sojowego (nie ciemnego)

# Sposób Przygotowania:

01 - Wrzuć wszystkie składniki do blendera o dużej mocy lub robota kuchennego.
02 - Miksuj, aż konsystencja będzie gładka, bez grudek. Powinna być płynna.
03 - Dressing doskonale komponuje się z sałatkami, np. z sałatą lodową, paseczkami marchwi, plastarkami pomidorów, ogórków, rzodkiewki i cebuli. Świetnie pasuje też do prostej sałatki z ogórków.

# Uwagi:

01 - Ten dressing jest słodko-kwaśny i idealny do podkreślenia smaku sałatek.