→ Warzywa i strączki
01 -
1 średni batat (ok. 200 g), obrany i pokrojony w kostkę
02 -
1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
03 -
1 mała cebula, pokrojona w kostkę
04 -
1 puszka czerwonej fasoli (odsączona i opłukana)
05 -
2 garście świeżego szpinaku lub jarmużu
06 -
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
→ Jaja i tłuszcze
07 -
6 jajek
08 -
2 łyżki oliwy z oliwek
→ Przyprawy
09 -
½ łyżeczki mielonego kuminu
10 -
½ łyżeczki słodkiej papryki
11 -
¼ łyżeczki chili w proszku (opcjonalnie)
12 -
Sól do smaku
13 -
Pieprz do smaku
→ Dodatki
14 -
Świeża kolendra lub bazylia do dekoracji