01 -
Rozgrzej piekarnik do 190°C. Połącz mąkę, proszek i sól w średniej misce. Odstaw na bok.
02 -
Zmiksuj miękkie masło z cukrem do puszystości. Dodaj jajka i wanilię, dokładnie wymieszaj.
03 -
Stopniowo dorzucaj mieszankę mąki do mokrych składników, mieszając delikatnie aż się połączą, nie przesadzaj z mieszaniem.
04 -
Posyp blat mąką i rozwałkuj ciasto na prostokąt 30x40 cm o grubości ok. 6 mm.
05 -
Rozsmaruj roztopione masło na cieście, posyp brązowym cukrem z cynamonem. Zwiń ciacho ciasno zaczynając od dłuższego boku.
06 -
Pokrój rulon na kawałki około 2,5 cm, ułóż je bez smarowania blach. Piecz przez 10-12 minut, aż brzegi lekko się zarumienią.
07 -
W trakcie pieczenia wymieszaj cukier puder, mleko, roztopione masło i wanilię na gładką polewę. Lekko przestudzone ciastka przełóż na kratkę i polej jeszcze ciepłe.