Mini Karmelowe Serniczki (Wersja Do Druku)

Małe serniczki z kremowym nadzieniem, słonym karmelem i czekoladą na Oreo spodzie.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Spód

01 - 20 ciastek Oreo
02 - 57 gramów roztopionego masła bez soli

→ Masa serowa

03 - 454 gramy serka śmietankowego pełnotłustego, w temperaturze pokojowej
04 - 113 gramów kwaśnej śmietany pełnotłustej, w temp. pokojowej
05 - 99 gramów cukru
06 - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
07 - 2 duże żółtka, temperatura pokojowa
08 - 1 duże jajko w temp. pokojowej
09 - 35 gramów solonego sosu karmelowego
10 - 76 mililitrów śmietanki 30%
11 - 85 gramów mini czekoladowych groszków

→ Dekoracja

12 - 105 gramów sosu karmelowego z solą
13 - 12 połówek pekanów
14 - 28 gramów posiekanych orzechów pekan

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza. Włóż papilotki do 12-małej formy na muffinki.
02 - Zmiel ciastka Oreo na drobny proszek. Dodaj masło i wymieszaj. Nakładaj tę masę na dno papilotek, lekko dociskając.
03 - Ubij serek, śmietanę i cukier aż do gładkości. Dodaj wanilię, żółtka i jajko i wymieszaj tylko do połączenia składników.
04 - Wymieszaj sos karmelowy i śmietankę z masą, potem delikatnie wmieszaj mini czekoladki.
05 - Wlej masę do foremek z ciastkowym spodem, prawie do samej góry.
06 - Wstaw formę na 22 do 25 minut, aż brzegi będą ścięte, a środek lekko luźny.
07 - Pozwól masie całkowicie wystygnąć w formie, potem wsadź do lodówki na minimum 2 godziny.
08 - Polej każdy kawałek resztą sosu karmelowego i udekoruj połówkami i orzechami pekan.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Ser i śmietana najlepiej smakują, gdy są w temperaturze pokojowej – masa będzie gładka.
02 - Przechowuj w lodówce co najmniej 2 godziny, wtedy sernik smakuje najlepiej.