01 -
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza. Włóż papilotki do 12-małej formy na muffinki.
02 -
Zmiel ciastka Oreo na drobny proszek. Dodaj masło i wymieszaj. Nakładaj tę masę na dno papilotek, lekko dociskając.
03 -
Ubij serek, śmietanę i cukier aż do gładkości. Dodaj wanilię, żółtka i jajko i wymieszaj tylko do połączenia składników.
04 -
Wymieszaj sos karmelowy i śmietankę z masą, potem delikatnie wmieszaj mini czekoladki.
05 -
Wlej masę do foremek z ciastkowym spodem, prawie do samej góry.
06 -
Wstaw formę na 22 do 25 minut, aż brzegi będą ścięte, a środek lekko luźny.
07 -
Pozwól masie całkowicie wystygnąć w formie, potem wsadź do lodówki na minimum 2 godziny.
08 -
Polej każdy kawałek resztą sosu karmelowego i udekoruj połówkami i orzechami pekan.