01 -
Wyłóż placki na talerz, polej miodem i ułóż na nich maliny oraz mięte. Cukier puder możesz wsypać na samą górę.
02 -
Wrzuć trochę masła na patelnię. Nałóż łyżką porcje i lekko je spłaszcz. Podsmaż na średnim ogniu z każdej strony, aż zbrązowieją – zwykle 2–3 minuty wystarczą. Kiedy się zezłocą, przełóż na papierowy ręcznik by pozbyć się tłuszczu.
03 -
W misce rozmieszaj cukier, waniliowy cukier i jajka. Dolej mleko i wymieszaj dokładnie. Wsyp mąkę razem z solą, proszkiem do pieczenia i cynamonem – całość dokładnie rozmieszaj, żeby nie powstały grudki. Na końcu dorzuć pokrojone jabłka.
04 -
Obierz jabłka i pokrój je na małe kawałki, kostki nie większe niż 1 cm. Jeśli masz cytrynę, możesz lekko skropić, żeby nie ściemniały.