01 -
Wrzuć winogrona do zamrażarki na godzinę, żeby dobrze się schłodziły i lekko zmroziły.
02 -
Gdy winogrona nadal są zimne i twarde, ostrożnie usuń szypułki, kręcąc je.
03 -
Przepłucz winogrona pod zimną wodą na sitku, żeby pozbyć się resztek.
04 -
Podziel winogrona równomiernie do woreczków strunowych, po jednym na każdy smak Kool-Aid.
05 -
Wsyp odpowiednią porcję proszku do każdego woreczka, szczelnie zamknij i dobrze potrząśnij, żeby wszystko się pokryło.
06 -
Ułóż winogrona na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w jednej warstwie i zamroź na całą dobę, by cukier się dobrze przykleił.
07 -
Po całkowitym zamrożeniu wyjmij i podawaj jako chłodzącą, słodko-kwaśną przekąskę.