01 -
Włącz piekarnik na 180°C i przygotuj foremki na muffiny.
02 -
Masło utrzyj z cukrem, aż masa stanie się kremowa.
03 -
Dodawaj po jednym jajku i mieszaj po każdym.
04 -
Przesiej mąkę, kakao, sól i proszek do pieczenia, a następnie połącz z mlekiem na gładką masę.
05 -
Napełnij foremki ciastem i piecz przez 20-25 minut.
06 -
Przestudzone babeczki wyrównaj z wierzchu, wydrąż środek, a okruszki odłóż.
07 -
Pokrój banana na 12 kawałków i umieść w otworach babeczek.
08 -
Śmietankę ubij na sztywno z usztywniaczem i cukrem wanilinowym.
09 -
Do bitej śmietany wmieszaj startą czekoladę.
10 -
Na wierzch babeczek nałóż śmietanę w kształcie kopczyka. Posyp odłożonymi okruszkami.