Malzowe Muffinki (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 120 g miękkiego masła.
02 - 100 g cukru.
03 - 3 jajka.
04 - Szczypta soli.
05 - 200 g mąki.
06 - 50 g kakao w proszku.
07 - Pół opakowania proszku do pieczenia.
08 - 3 łyżki mleka.
09 - 1 banan.
10 - 300 g śmietanki 30%.
11 - 1 opakowanie usztywniacza do śmietany.
12 - 1 opakowanie cukru wanilinowego.
13 - 70 g startej czekolady gorzkiej.

# Sposób Przygotowania:

01 - Włącz piekarnik na 180°C i przygotuj foremki na muffiny.
02 - Masło utrzyj z cukrem, aż masa stanie się kremowa.
03 - Dodawaj po jednym jajku i mieszaj po każdym.
04 - Przesiej mąkę, kakao, sól i proszek do pieczenia, a następnie połącz z mlekiem na gładką masę.
05 - Napełnij foremki ciastem i piecz przez 20-25 minut.
06 - Przestudzone babeczki wyrównaj z wierzchu, wydrąż środek, a okruszki odłóż.
07 - Pokrój banana na 12 kawałków i umieść w otworach babeczek.
08 - Śmietankę ubij na sztywno z usztywniaczem i cukrem wanilinowym.
09 - Do bitej śmietany wmieszaj startą czekoladę.
10 - Na wierzch babeczek nałóż śmietanę w kształcie kopczyka. Posyp odłożonymi okruszkami.

# Uwagi:

01 - Małe wersje popularnego ciasta kopiec kreta. Silikonowe foremki lub dobre natłuszczenie znacznie ułatwią wyjmowanie.