01 -
Piekarnik ustaw na 180°C (góra/dół).
02 -
Pokrój paprykę, cukinię i dymkę na drobne kawałki.
03 -
Warzywa podsmaż na 1 łyżce oliwy z oliwek, odstaw do ostygnięcia.
04 -
Foremki nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub użyj papierowych papilotek.
05 -
Jajka wymieszaj z 30 ml oliwy, solą i pieprzem, aż będą puszyste.
06 -
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszaj.
07 -
Dodaj warzywa, serek twarogowy i mozzarellę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
08 -
Rozdziel ciasto pomiędzy foremki na babeczki.
09 -
Rozkrusz fetę i połóż na wierzchu każdej babeczki.
10 -
Piecz w środkowej części piekarnika przez 25–30 minut.