Muffinki warzywne z serem (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 70 g papryki.
02 - 80 g cukinii.
03 - 1 dymka.
04 - 2 łyżki oliwy z oliwek (1 łyżka do smażenia, 30 ml do ciasta).
05 - 2 jajka.
06 - 1 łyżeczka soli.
07 - Pieprz według uznania.
08 - 200 g mąki.
09 - 3 łyżeczki proszku do pieczenia.
10 - 130 g serka twarogowego o niskiej zawartości tłuszczu.
11 - 70 g tartej mozzarelli.
12 - 30 g sera feta.

# Sposób Przygotowania:

01 - Piekarnik ustaw na 180°C (góra/dół).
02 - Pokrój paprykę, cukinię i dymkę na drobne kawałki.
03 - Warzywa podsmaż na 1 łyżce oliwy z oliwek, odstaw do ostygnięcia.
04 - Foremki nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub użyj papierowych papilotek.
05 - Jajka wymieszaj z 30 ml oliwy, solą i pieprzem, aż będą puszyste.
06 - Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszaj.
07 - Dodaj warzywa, serek twarogowy i mozzarellę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
08 - Rozdziel ciasto pomiędzy foremki na babeczki.
09 - Rozkrusz fetę i połóż na wierzchu każdej babeczki.
10 - Piecz w środkowej części piekarnika przez 25–30 minut.

# Uwagi:

01 - Idealne na przyjęcia, jako przekąska lub jedzenie na wynos. Babeczki są smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno.