Kremowe Low Carb Muffiny (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Główne składniki

01 - 500 g chudego twarogu
02 - 100 ml mleka
03 - 3 jajka (rozmiar M)
04 - 1 opakowanie proszku budyniowego o smaku waniliowym
05 - 80 g cukru brzozowego
06 - Skórka i sok z połowy ekologicznej cytryny

# Sposób Przygotowania:

01 - Nagrzej piekarnik do 175 stopni na termoobieg. Muffinową formę wysmaruj tłuszczem lub najlepiej użyj silikonowych foremek.
02 - Wszystkie składniki wrzuć do miski i wymieszaj, aż składniki się połączą.
03 - Masę wlej do silikonowych foremek i piecz w piekarniku przez około 30 minut.
04 - Pozostaw muffiny do ostygnięcia, a potem delikatnie je wyjmij z foremek.

# Uwagi:

01 - Te muffinki Low Carb są bardzo kremowe i wilgotne, a do tego przygotowane bez zwykłej mąki.
02 - Proszek budyniowy o smaku waniliowym nadaje słodyczy i sprawia, że masa idealnie się łączy, nie dodając przy tym dużo węglowodanów.