Naleśniki manna cynamon dynia (Wersja Do Druku)

Delikatne naleśniki z kaszą manną i cynamonem, podane z musem dyniowym, pełne jesiennych smaków.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Ciasto naleśnikowe

01 - 300 ml mleka
02 - 100 g mąki pszennej
03 - 50 g roztopionego masła
04 - 2 jajka
05 - szczypta soli

→ Farsz

06 - 150 ml mleka
07 - 50 g kaszy mannej
08 - 2 łyżki cukru
09 - 1 łyżeczka cynamonu

→ Mus dyniowy

10 - 200 g upieczonego miąższu dyni
11 - 2 łyżki miodu
12 - 1 łyżka soku z cytryny

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Wymieszaj mleko, mąkę pszenną, roztopione masło, jajka i sól do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Odstaw na 20 minut, aby ciasto odpoczęło.
02 - Rozgrzej patelnię, lekko posmaruj tłuszczem i smaż cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor.
03 - Podgrzej mleko, stopniowo dodawaj kaszę manną mieszając, aby nie powstały grudki. Dodaj cukier i cynamon, gotuj 2-3 minuty aż farsz zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.
04 - Zmiksuj upieczoną dynię z miodem i sokiem z cytryny na gładki mus.
05 - Na każdy naleśnik nałóż farsz z kaszy mannej, zwijaj w rulon lub złóż w kopertę. Podawaj z musem dyniowym na wierzchu.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Ciasto naleśnikowe powinno odpoczywać, aby mąka dobrze się nawodniła, co poprawi elastyczność naleśników.