Chrupiące Nuggetsy (Wersja Do Druku)

Domowe nuggetsy w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych z dodatkiem świeżego dipu jogurtowo-ziołowego.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

01 - 500g filetów z piersi kurczaka.
02 - 2 jajka.
03 - 120g mąki pszennej.
04 - 240g płatków kukurydzianych (niesłodzonych).
05 - 1 łyżka słodkiej papryki.
06 - 250g jogurtu naturalnego (greckiego).
07 - 200g śmietany 18%.
08 - 2 łyżki suszonych ziół do sałatek.
09 - Sól do smaku.

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Umyj kurczaka i osusz ręcznikiem papierowym.
02 - Pokrój mięso na kawałki na jeden gryz.
03 - Rozdrobnij płatki kukurydziane i wymieszaj z papryką.
04 - Roztrzep jajka w miseczce.
05 - Umieść w trzech miseczkach: mąkę, jajka i płatki kukurydziane.
06 - Najpierw obtocz kawałki kurczaka w mące.
07 - Następnie zanurz kurczaka w jajkach.
08 - Na końcu obtocz kawałki w płatkach kukurydzianych.
09 - Lekko spryskaj koszyk frytkownicy olejem.
10 - Kawałki kurczaka połóż oddzielnie w koszyku.
11 - Piecz w temperaturze 200°C przez 10-12 minut.
12 - Połącz wszystkie składniki na sos i wymieszaj.
13 - Dodaj do sosu sól według uznania.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Nie nakładaj kawałków kurczaka jeden na drugi. W razie potrzeby piecz w kilku partiach.