→ Podstawa zupy
01 -
4 szklanki bulionu drobiowego o obniżonej zawartości soli
02 -
2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
03 -
½ łyżki jasnego sosu sojowego
04 -
1 łyżeczka oleju sezamowego
05 -
¼ łyżeczki białego cukru
06 -
1 łyżeczka proszku bulionowego drobiowego
07 -
2 łyżki octu ryżowego
08 -
Sól i biały pieprz według smaku
→ Warzywa i białka
09 -
5 grzybów shiitake, pokrojonych w plastry
10 -
½ szklanki miękkiego tofu, pokrojonego w paski o grubości ¼ cala (lub tofu średniotwardego)
11 -
¼ szklanki marchewki pokrojonej w cienkie słupki
12 -
½ szklanki grzybów morskich z odciętymi końcówkami (lub pieczarek)
13 -
1 zielona cebulka, drobno posiekana
14 -
1–2 łyżki czerwonej papryczki chili, pokrojonej w plasterki (opcjonalnie)
15 -
2 duże jajka, roztrzepane
→ Zagęszczacz
16 -
2 łyżki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej
17 -
¼ szklanki zimnej wody