Owsiane jagody protein (Wersja Do Druku)

Porcja pieczonej owsianki z jagodami i białkiem, idealna na pożywne śniadanie lub przekąskę.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Niebłonnikowa mieszanka owsiana

01 - 15 g proszku do pieczenia
02 - 30 g zwykłych płatków owsianych
03 - 2,5 ml soli
04 - 15 g białka waniliowego
05 - 45 ml płynnych białek jaj
06 - 2,5 ml cynamonu mielonego
07 - 80 g jogurtu greckiego naturalnego bez tłuszczu
08 - 80 ml niesłodzonego mleka migdałowego z wanilią

→ Nadzienie borówkowe

09 - 70 g mrożonych borówek
10 - 5 ml słodzika Swerve (mieszanka brązowego i granulowanego)
11 - 2,5 ml ekstraktu waniliowego

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Ustaw piekarnik na 175 °C. Nasmaruj lekko formę do pieczenia o pojemności 300 ml sprayem zapobiegającym przywieraniu.
02 - Wrzuć wszystkie składniki na masę owsianą do małego blendera i zmiksuj na gładko. Odstaw na bok.
03 - Postaw na średnim ogniu mały garnek. Włóż do niego mrożone borówki, wanilię i słodzik Swerve. Lekko rozgnieć kilka owoców i podgrzewaj aż mikstura zacznie bulgotać. Ściągnij z ognia.
04 - Wlej przygotowaną mieszankę owsianą do naczynia. Na środku nałóż borówkowe nadzienie, tworząc warstwę. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 25 minut, aż całość się zetnie.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Dodaj więcej słodzika Swerve, jeśli chcesz, żeby było słodsze.
02 - Upewnij się, że forma nadaje się do piekarnika, żeby uniknąć uszkodzeń.
03 - Jeśli masz ochotę na bardziej kremową konsystencję, użyj jogurtu greckiego pełnotłustego zamiast odtłuszczonego.