Owsianka Lebkuchen Smak (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 20 g płatków owsianych.
02 - 25 g płatków sojowych.
03 - 75 ml niesłodzonego mleka migdałowego.
04 - 5 g mielonych migdałów.
05 - 100 g jogurtu naturalnego o niskiej zawartości tłuszczu (1,5%).
06 - Małe pierniczki do dekoracji.
07 - Przyprawa piernikowa według uznania.
08 - Kakao-nibs do obsypania.

# Sposób Przygotowania:

01 - Przełóż płatki owsiane i sojowe do zamykanego pojemnika.
02 - Wlej mleko migdałowe na płatki.
03 - Połącz jogurt z mielonymi migdałami i przyprawą piernikową.
04 - Wyłóż mieszankę jogurtową na płatki.
05 - Schowaj do lodówki i zostaw na noc.
06 - Przed podaniem udekoruj kakao-nibs i pokruszonymi pierniczkami.

# Uwagi:

01 - Pełne białka, niskowęglowodanowe śniadanie o świątecznym smaku. Możesz dosłodzić erytrytolem, jeśli chcesz.