Pieczone papryki (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 300 g komosy ryżowej.
02 - 4 czerwone papryki, w całości.
03 - 2 szalotki, drobno pokrojone.
04 - 7 gałązek tymianku.
05 - 125 g sera feta, pokrojonego w kostkę.
06 - 1 łyżka oleju.
07 - 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę.
08 - 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego.
09 - 0,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku.
10 - 250 g twarożku smakowego typu paprykowego.
11 - 120 ml bulionu warzywnego.
12 - Sól i pieprz do smaku.

# Sposób Przygotowania:

01 - Przygotuj komosę ryżową według instrukcji na opakowaniu, gotując ją w osolonej wodzie.
02 - Papryki dokładnie umyj, odetnij wierzch jako „pokrywkę” i usuń nasiona wraz z białymi błonami.
03 - Szalotki i dodatkową paprykę pokrój na małe kostki.
04 - Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojone szalotki oraz paprykę.
05 - Dodaj kmin rzymski, słodką paprykę, sól i pieprz, aby wzbogacić smak.
06 - Połącz komosę ryżową z podsmażonymi warzywami, dwoma trzecimi twarożku paprykowego, fetą oraz listkami tymianku.
07 - Napełnij przygotowane papryki mieszanką komosy i warzyw.
08 - Rozłóż pozostały twarożek paprykowy na górze każdej papryki.
09 - Umieść nadziane papryki w naczyniu żaroodpornym, zalej bulionem warzywnym. Piecz w piekarniku w 200°C przez około 30-35 minut.
10 - Przed podaniem udekoruj świeżym tymiankiem. Smacznego!

# Uwagi:

01 - Zdrowe danie, które łączy komosę ryżową z aromatami śródziemnomorskimi.
02 - Dodatek bulionu sprawia, że papryki są wyjątkowo soczyste.