01 -
Przygotuj komosę ryżową według instrukcji na opakowaniu, gotując ją w osolonej wodzie.
02 -
Papryki dokładnie umyj, odetnij wierzch jako „pokrywkę” i usuń nasiona wraz z białymi błonami.
03 -
Szalotki i dodatkową paprykę pokrój na małe kostki.
04 -
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojone szalotki oraz paprykę.
05 -
Dodaj kmin rzymski, słodką paprykę, sól i pieprz, aby wzbogacić smak.
06 -
Połącz komosę ryżową z podsmażonymi warzywami, dwoma trzecimi twarożku paprykowego, fetą oraz listkami tymianku.
07 -
Napełnij przygotowane papryki mieszanką komosy i warzyw.
08 -
Rozłóż pozostały twarożek paprykowy na górze każdej papryki.
09 -
Umieść nadziane papryki w naczyniu żaroodpornym, zalej bulionem warzywnym. Piecz w piekarniku w 200°C przez około 30-35 minut.
10 -
Przed podaniem udekoruj świeżym tymiankiem. Smacznego!