Pasta z pstrąga i jajek (Wersja Do Druku)

Kremowa pasta z wędzonego pstrąga i jajek z ziołami i przyprawami, szybka w przygotowaniu.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Ryby i produkty pochodne

01 - 250 g filetu z pstrąga wędzonego na gorąco

→ Jaja i nabiał

02 - 2 jajka
03 - 1 łyżka masła
04 - 100 g serka śmietankowego

→ Warzywa i zioła

05 - 1 szalotka lub 1/2 małej cebuli
06 - 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
07 - 1 łyżka posiekanego cienkiego szczypiorku

→ Przyprawy i dodatki

08 - 1 łyżka majonezu
09 - 1 łyżka soku z cytryny
10 - 1/2 łyżeczki suszonej papryki w płatkach
11 - szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu
12 - sól do smaku

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Rozpuść masło na patelni, wbij jajka, lekko posól i podgrzewaj na małym ogniu, mieszając co 30 sekund, aż białka się zetną, a żółtka pozostaną lekko płynne. Odłóż do wystygnięcia.
02 - Drobno posiekaj szalotkę lub cebulę. Filet z pstrąga podziel na małe kawałki przy pomocy dwóch widelców.
03 - Połącz pstrąga z serkiem śmietankowym, majonezem, sokiem z cytryny, papryką, pieprzem oraz posiekanymi ziołami, dopraw solą. Dodaj wystudzoną jajecznicę i delikatnie wymieszaj składniki.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Pasta najlepiej smakuje schłodzona, pozwól jej się przegryźć przez co najmniej 30 minut w lodówce przed podaniem.