→ Makarony i warzywa
01 -
240 ml pokrojonego jabłka Honeycrisp
02 -
225 g suchego makaronu rotini
03 -
240 ml drobno pokrojonych brukselek
04 -
240 ml pokrojonej w kostkę dyni piżmowej
→ Zioła i przyprawy
05 -
1 łyżeczka suszonego tymianku lub 1 łyżka świeżego, posiekanego
06 -
1,5 łyżeczki soli koszernej, podzielone
07 -
0,75 łyżeczki pieprzu czarnego, podzielone
→ Olej i sos
08 -
30 ml oliwy extra virgin do pieczenia
09 -
60 ml octu balsamicznego
10 -
1 ząbek czosnku, zmiażdżony
11 -
80 ml oliwy extra virgin do dressingu
12 -
1 łyżka musztardy Dijon
13 -
1 łyżka syropu klonowego
→ Sery i dodatki
14 -
115 g sera koziego plus trochę do posypania
15 -
60 ml suszonych żurawin (opcjonalnie)