01 -
W dużym garnku lub żeliwnym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu. Wrzuć pokrojoną cebulę, paprykę i pieczarki. Mieszaj cały czas i smaż aż cebula stanie się szklista.
02 -
Wrzuć do garnka pokrojone mięso i wymieszaj. Dodaj posiekany czosnek i smaż przez 2-3 minuty aż poczujesz aromat.
03 -
Posyp mąką całą mieszankę i mieszaj cały czas. Gotuj przez 3 minuty aż powstanie zasmażka.
04 -
Powoli wlej bulion wołowy cały czas mieszając, żeby nie powstały grudki. Dodaj śmietankę pół na pół, sos Worcestershire, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko dokładnie.
05 -
Doprowadź wszystko do wrzenia, potem zmniejsz ogień na średnio-niski. Gotuj całość przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając, aby nic się nie przypaliło.
06 -
W małej misce wymieszaj wodę ze skrobią kukurydzianą aż do całkowitego rozpuszczenia.
07 -
Ponownie zagotuj zawartość garnka. Na gotujący się płyn powoli wlewaj zawiesinę, cały czas mieszając. Gotuj i mieszaj dalej przez 3 minuty aż zgęstnieje.
08 -
Zdejmij garnek z ognia. Wmieszaj starty ser provolone aż do rozpuszczenia i gładkości. Na koniec posyp świeżą pietruszką i jeśli chcesz, dodaj trochę więcej startego sera tuż przed podaniem.