01 -
Ustaw piekarnik na 190°C (375°F) i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
02 -
Rozłóż arkusz ciasta na czystym blacie i posmaruj go lekko roztopionym masłem. Połóż na nim drugi arkusz i znów posmaruj masłem – powtórz tę czynność, aż będą 4 warstwy.
03 -
Pokrój ciasto filo na paski szerokości około 7-8 cm. Na końcu każdego paska połóż kawałek sera feta.
04 -
Zwiń ser w ciasto, składając krawędzie, aby szczelnie zamknąć pakunek. Umieść zawinięte ruloniki na blasze złączeniem do dołu.
05 -
Zewnętrzną stronę każdego pakunka posmaruj kolejną warstwą roztopionego masła, następnie piecz w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut, aż będą złociste i chrupiące.
06 -
Podczas pieczenia rulonów, delikatnie podgrzej miód na małym ogniu w rondlu. Wmieszaj płatki chili i ocet jabłkowy.
07 -
Gdy ruloniki będą gotowe, obficie polej je podgrzanym miodem chili i opcjonalnie udekoruj posiekaną pietruszką. Podawaj na ciepło i delektuj się smakiem!