Hokkaido z Fetą (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 800 g dyni Hokkaido, pokrojonej w plastry.
02 - 2 łyżki oleju.
03 - 1 łyżeczka przyprawy do dyni (Pumpkin Spice).
04 - Szczypta soli.
05 - Szczypta płatków chili (opcjonalnie).
06 - 100 g sera feta.
07 - 2 łyżki pestek dyni.
08 - Świeża natka pietruszki.
09 - 1 łyżka syropu klonowego lub miodu.

# Sposób Przygotowania:

01 - Wszystkie składniki mieszanki dokładnie wymieszaj.
02 - Dynię pokrój w plastry (nie obieraj ze skórki).
03 - Plastry posmaruj przygotowaną mieszanką.
04 - Piecz w temperaturze 180°C (termoobieg) przez 20 minut.
05 - Na upieczonej dyni rozłóż ser feta i pestki dyni.
06 - Piecz dalej, aż składniki staną się złociste.
07 - Skrop całość miodem i posyp natką pietruszki.

# Uwagi:

01 - Jesienna przystawka łącząca słodkie i słone smaki.
02 - Dyni Hokkaido nie musisz obierać, dzięki czemu przygotowanie jest szybkie i proste.