→ Białka
01 -
450 g filetów z kurczaka
→ Przyprawy i sosy
02 -
30 ml mieszanki przypraw taco
03 -
160 ml czerwonego sosu enchilada
04 -
80 ml gęstej śmietany 18%
05 -
15 ml soku z połowy limonki
06 -
30 ml oliwy z oliwek
→ Kasze i makarony
07 -
450 g ugotowanego makaronu (np. penne)
→ Warzywa i rośliny strączkowe
08 -
1 puszka czarnej fasoli (ok. 425 g, opłukana i odsączona)
09 -
1 puszka kukurydzy (ok. 425 g, odsączona)
10 -
120 ml pokrojonej czerwonej cebuli
11 -
1 drobno posiekany jalapeño
12 -
1 puszka krojonych oliwek (opcjonalnie)
→ Zioła
13 -
60 ml świeżej kolendry, posiekanej (do posypania)