→ Ciasto
01 -
1/2 łyżeczki pieprzu
02 -
1 łyżeczka soli
03 -
2 łyżeczki proszku do pieczenia
04 -
125 ml oleju rzepakowego (około pół szklanki)
05 -
250 ml mleka (szklanka)
06 -
4 jajka
07 -
300 g mąki pszennej (to mniej więcej dwie szklanki)
→ Dodatki warzywne
08 -
1 pęczek szczypiorku, posiekany na drobno
09 -
1 pęczek natki pietruszki, posiekany drobno
10 -
80 g zielonego groszku mrożonego, już rozmrożonego
11 -
1 mała cukinia, starta na małych oczkach
12 -
1 marchew, starta na małych oczkach
13 -
2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
14 -
1 cebula, bardzo drobno posiekana
15 -
1 żółta papryka, pokrojona w kostkę
16 -
1 czerwona papryka, posiekana w drobną kostkę
→ Dodatki serowo-wędliniarskie
17 -
100 g szynki lub drobnej kiełbasy, pokrojonej w kostkę (jak lubisz)
18 -
200 g sera żółtego (mix, gouda lub cheddar), zetrzyj na tarce
→ Przyprawy
19 -
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
20 -
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
21 -
1 łyżeczka suszonej bazylii
22 -
1 łyżeczka suszonego oregano
→ Do formy
23 -
Trochę masła do wysmarowania formy
24 -
Bułka tarta do obsypania lub kawałek papieru do pieczenia