→ Podstawa
01 -
100 g płynnego masła
02 -
2 łyżki pokrojonych pistacji (można pominąć)
03 -
200 g chrupiących, drobno pokruszonych herbatników (użyj popularnych typu petitki, jeśli digestive są niedostępne)
→ Różowo-zielona masa
04 -
70 g grubo siekanych pistacji
05 -
2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
06 -
1 łyżeczka naturalnej ekstrakcji wanilii
07 -
5 g żelatyny w proszku (lub 3 listki) w 2 łyżkach ciepłej wody, już rozpuszczona
08 -
150 g malin (kilka zostaw na później do dekoracji)
09 -
100 g drobnego cukru
10 -
200 ml śmietany 30-36% do ubijania
11 -
250 g kremowego serka typu Philadelphia
→ Kremowa górna warstwa
12 -
3 g żelatyny (opcjonalnie, by masa była bardziej zwarta)
13 -
1 łyżeczka aromatu waniliowego
14 -
50 g białej czekolady, wcześniej rozpuszczonej
15 -
100 ml gęstej śmietanki (36%)
16 -
200 g delikatnego serka śniadaniowego
→ Na wierzch
17 -
Parę świeżych malin
18 -
Trochę posiekanych pistacji