Pizzerinki serkowe z piekarnika (Wersja do Druku)

# Składniki:

→ Składniki podstawowe

01 - 200 g serka wiejskiego
02 - 1 jajko
03 - 60 g mąki pszennej

→ Przyprawy i dodatki

04 - ulubione przyprawy, np. oregano i sól
05 - starty ser do posypania

# Sposób Przygotowania:

01 - Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia.
02 - W misce połącz serek wiejski, jajko oraz mąkę, mieszając do uzyskania gładkiej masy. Dopraw ulubionymi przyprawami.
03 - Nakładaj na blachę niewielkie porcje masy, formując okrągłe placuszki.
04 - Obficie posyp każdy placuszek startym serem.
05 - Piecz przez 20–25 minut, aż pizzerinki przybiorą złocisty kolor.
06 - Podawaj na ciepło z ulubionym sosem, np. pomidorowym.

# Uwagi:

01 - Dla urozmaicenia można dodać pokrojone oliwki, suszone pomidory lub warzywa.