01 -
Nastaw piekarnik na 175°C i spryskaj blachę 23x33 cm tłuszczem.
02 -
W misce wymieszaj jajka, mleko, pokrojoną paprykę i pieprz do połączenia.
03 -
Na średnim ogniu usmaż masę jajeczną, aż się zetnie. Po zdjęciu z ognia odstaw, by lekko ostygła.
04 -
Rozwiń oba arkusze ciasta półksiężycowego i zlep ze sobą dłuższe brzegi, tworząc dużą prostokątną powierzchnię.
05 -
Posmaruj ciasto serkiem, rozłóż jajecznicę, mięso, pokruszony bekon i posyp startym cheddarem.
06 -
Zacznij zwijać od dłuższego boku mocno, potem pokrój na 12 kawałków za pomocą noża z ząbkami.
07 -
Ułóż kawałki ciasta przekrojem do góry w przygotowanej formie i piecz przez 24-26 minut, aż ładnie się zarumienią.
08 -
Wyjmij je z piekarnika i serwuj na ciepło, żeby smak był najlepszy.