Minimalistyczne śniadaniowe bułki (Wersja Do Druku)

Syte bułki wypchane jajkami, boczkiem, kiełbasą i serem. Idealne rano.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Masa jajeczna

01 - 4 duże jajka
02 - 15 ml pełnego mleka
03 - 30 g czerwonej papryki pokrojonej w drobną kostkę
04 - 1,25 ml czarnego pieprzu

→ Ciasto

05 - 2 puszki (po 227 g każda) ciasta półksiężycowego

→ Nadziewanie

06 - 80 g serka śmietankowego ze szczypiorkiem i cebulą
07 - 225 g podsmażonego mięsa wieprzowego na śniadanie
08 - 4 plasterki bekonu, pokruszone
09 - 170 g ostrego sera cheddar, startego

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Nastaw piekarnik na 175°C i spryskaj blachę 23x33 cm tłuszczem.
02 - W misce wymieszaj jajka, mleko, pokrojoną paprykę i pieprz do połączenia.
03 - Na średnim ogniu usmaż masę jajeczną, aż się zetnie. Po zdjęciu z ognia odstaw, by lekko ostygła.
04 - Rozwiń oba arkusze ciasta półksiężycowego i zlep ze sobą dłuższe brzegi, tworząc dużą prostokątną powierzchnię.
05 - Posmaruj ciasto serkiem, rozłóż jajecznicę, mięso, pokruszony bekon i posyp startym cheddarem.
06 - Zacznij zwijać od dłuższego boku mocno, potem pokrój na 12 kawałków za pomocą noża z ząbkami.
07 - Ułóż kawałki ciasta przekrojem do góry w przygotowanej formie i piecz przez 24-26 minut, aż ładnie się zarumienią.
08 - Wyjmij je z piekarnika i serwuj na ciepło, żeby smak był najlepszy.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Jeśli lubisz ostrzej, dodaj szczyptę pieprzu kajennego do masy jajecznej.
02 - Mięso na śniadanie możesz zastąpić włoską kiełbasą lub chorizo, zależnie od nastroju.
03 - Mozzarella lub ser pepper jack świetnie zastąpią cheddar, jeśli wolisz inne smaki.