01 -
W dużej misce połącz płatki, białko, mąkę migdałową, cynamon, chia i sól, aż będą równo wymieszane.
02 -
Do suchych wrzuć masło orzechowe, syrop i wanilię. Zamieszaj aż powstanie klejące ciasto. Jeśli jest zbyt suche, dodawaj stopniowo mleko migdałowe po łyżce.
03 -
Spróbuj masy, popraw słodycz lub cynamon według gustu. Wstaw do lodówki na 15-30 minut, żeby łatwiej się formowało.
04 -
Z wystudzonej masy utocz 18-24 małe kulki na jeden kęs.
05 -
Połącz serek lub masło kokosowe z erytrolem, wanilią i mlekiem. Mieszaj do gładka.
06 -
Polej kulki lukrem i znów wstaw na 15-30 minut do lodówki, by lukier zastygł.
07 -
Zjedz od razu albo trzymaj w lodówce na później.