01 -
Rozgrzej piekarnik i przygotuj formę na muffinki, wykładając ją papilotkami lub smarując lekką warstwą oleju.
02 -
W dużej misce dokładnie wymieszaj jogurt, mleko, słodzik, jajko, olej i wanilię, aż masa będzie jednolita.
03 -
W osobnej misce wymieszaj płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól.
04 -
Delikatnie wymieszaj suche składniki z mokrymi, mieszając tylko do momentu połączenia. Nie mieszaj za długo.
05 -
Ostrożnie wmieszaj jagody w przygotowane ciasto.
06 -
Nałóż ciasto równomiernie do papilotek w formie na muffinki.
07 -
Piecz do momentu, aż góra będzie złocista, a patyczek wbity w środek wyjdzie czysty.
08 -
Pozostaw muffinki na chwilę w formie, a następnie przełóż je na kratkę do całkowitego ostudzenia.