01 -
Rozgnieć herbatniki w woreczku przy pomocy wałka albo zmiel w malakserze. Zmieszaj z masłem, aż masa zacznie się kleić. Przenieś ją na dno tortownicy i mocno dociśnij. Schłódź w lodówce, aż będzie zwarty.
02 -
Wsyp żelatynę do miseczki z ciepłą wodą, dobrze wymieszaj. Mascarpone włóż do dużej miski, dosyp cukier puder i dolej aromat waniliowy. Kremówkę ubij na sztywno w innej misce. Połącz żelatynę z mascarpone, mieszając starannie. Teraz stopniowo dodaj ubitą śmietankę, lekko mieszając. Gotową masę wylej na przygotowany spód, wygładź powierzchnię. Schowaj całość do lodówki, najlepiej na całą noc, ale minimum na 4 godziny.
03 -
Wyjmij deser z lodówki. Rozłóż maliny na wierzchu, posyp trochę cukrem pudrem. Pokrój i rozdaj domownikom albo gościom.