01 -
Włącz piekarnik na 175°C i wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia.
02 -
W osobnej misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do dyni, dokładnie wymieszaj.
03 -
Używając miksera, ubij miękkie masło z jasnym brązowym cukrem na puszystą masę.
04 -
Wbijaj jajka jedno po drugim, miksując po każdym i zeskrobuj boki miski, żeby wszystko się dobrze połączyło.
05 -
Wmieszaj mus z dyni do masy maślano-jajecznej aż zrobi się jednolita.
06 -
Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych i miksuj tylko do momentu połączenia, nie przesadzaj z mieszaniem.
07 -
Za pomocą średniej wielkości łyżki do ciastek wykładaj porcje na blachę, zachowując odstępy ok. 5 cm.
08 -
Piecz 12-15 minut aż środek ciastek się zetnie. Po wyjęciu pozostaw do całkowitego ostygnięcia na kratce.
09 -
Ubij miękkie masło z serem śmietankowym aż powstanie gładka masa. Dodaj cukier puder, śmietankę i sól i miksuj ok. 5 minut aż będzie lekko i puszysto.
10 -
Na spód ostudzonych ciastek nałóż nadzienie, przykryj drugim ciasteczkiem i lekko dociśnij. Schłodź w lodówce przed podaniem.