Ciasteczka dyniowe (Wersja Do Druku)

Miękkie ciasteczka dyniowe wypełnione słodkim kremem serowym — świetne na spotkania jesienią.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Ciastka

01 - 312 g mąki pszennej uniwersalnej
02 - 350 g jasnego brązowego cukru
03 - ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
04 - 2 duże jajka
05 - 227 g miękkiego masła z solą
06 - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
07 - 425 g musu z dyni
08 - 2 łyżki przyprawy do dyni

→ Nadzienie

09 - 2 łyżki śmietanki 30%
10 - 560 g przesianego cukru pudru
11 - 227 g miękkiego sera śmietankowego
12 - ½ łyżeczki soli
13 - 170 g masła z solą, miękkiego

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Włącz piekarnik na 175°C i wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia.
02 - W osobnej misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do dyni, dokładnie wymieszaj.
03 - Używając miksera, ubij miękkie masło z jasnym brązowym cukrem na puszystą masę.
04 - Wbijaj jajka jedno po drugim, miksując po każdym i zeskrobuj boki miski, żeby wszystko się dobrze połączyło.
05 - Wmieszaj mus z dyni do masy maślano-jajecznej aż zrobi się jednolita.
06 - Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych i miksuj tylko do momentu połączenia, nie przesadzaj z mieszaniem.
07 - Za pomocą średniej wielkości łyżki do ciastek wykładaj porcje na blachę, zachowując odstępy ok. 5 cm.
08 - Piecz 12-15 minut aż środek ciastek się zetnie. Po wyjęciu pozostaw do całkowitego ostygnięcia na kratce.
09 - Ubij miękkie masło z serem śmietankowym aż powstanie gładka masa. Dodaj cukier puder, śmietankę i sól i miksuj ok. 5 minut aż będzie lekko i puszysto.
10 - Na spód ostudzonych ciastek nałóż nadzienie, przykryj drugim ciasteczkiem i lekko dociśnij. Schłodź w lodówce przed podaniem.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Pamiętaj by ciastka były całkiem zimne zanim położysz nadzienie, inaczej może się roztopić.