Quiche bez spodu (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 5 jajek.
02 - 2 łyżki tartego parmezanu.
03 - 100 ml niskotłuszczowej śmietanki 7%.
04 - 1 łyżka greckiego jogurtu 2%.
05 - 30 g tartego sera typu mozzarella light.
06 - 1 łyżka Creme Fraiche light.
07 - 600 g mieszanki mrożonych warzyw (np. letni ogród, marchewka, brokuły, kalafior).
08 - 1 łyżka posiekanego szczypiorku.
09 - 1 łyżeczka granulowanego czosnku.
10 - Sól i pieprz do smaku.

# Sposób Przygotowania:

01 - Ustaw piekarnik na 180°C z termoobiegiem.
02 - Wysyp mrożone warzywa do żaroodpornego naczynia.
03 - Rozbij jajka do miski i ubij je delikatnie.
04 - Dodaj parmezan, ser mozzarella, jogurt grecki i Creme Fraiche do jajek.
05 - Wsyp szczypiorek i granulowany czosnek. Wszystko dobrze wymieszaj.
06 - Posól i popieprz według uznania.
07 - Wlej masę jajeczną równomiernie na warzywa.
08 - Włóż do piekarnika i piecz przez 25-30 minut.

# Uwagi:

01 - Wysokobiałkowa, niskokaloryczna opcja zamiast klasycznego quiche. Prosty sposób na zdrowy i szybki obiad.