Loaded Reese’s Peanut Butter Cup (Wersja Do Druku)

Gęsta czekolada i masło orzechowe z dodatkiem Reese’s Pieces to smakowita słodycz.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Czekolada

01 - 525 g mlecznej czekolady w kawałkach

→ Warstwa masła orzechowego

02 - 375 g kremowego masła orzechowego (najlepiej polska marka z orzeszków ziemnych)
03 - 180 g cukru pudru
04 - 45 g miękkiego masła

→ Posypka

05 - 160 g cukierków typu M&M’s peanut

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Wyłóż formę 25 na 38 cm papierem do pieczenia.
02 - Roztop 225 g czekolady i rozsmaruj ją na papierze, zostawiając boki wolne. Wstaw do lodówki, żeby stężało.
03 - Wymieszaj dokładnie kremowe masło orzechowe, cukier puder i miękkie masło. Jeśli trudno rozprowadzać, podgrzej całość w mikrofalówce przez 10-15 sekund. Rozsmaruj to na zastygniętej czekoladzie.
04 - Włóż formę z powrotem do lodówki, by warstwa z masła orzechowego dobrze stwardniała.
05 - Roztop pozostałe 300 g czekolady i rozprowadź ją na stwardniałym orzechowym kremie. Od razu posyp cukierkami M&M’s peanut. Wstaw na chwilę do lodówki, by wszystko się ładnie związało.
06 - Jak się wszystko ściśnie, połam na kawałki. Trzymaj w szczelnym pudełku.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - By czekolada była intensywniejsza, możesz użyć gorzkich czekoladowych kawałków zamiast mlecznej.
02 - Uważaj, żeby masa z masła orzechowego była rozprowadzona równo – wtedy każdy kawałek smakuje tak samo dobrze.
03 - Daj deserowi co najmniej 30 minut w lodówce, żeby wszystko dobrze się związało.