01 -
Rozwałkuj piersi równomiernie na grubość około 6 mm.
02 -
Ułóż plasterki szynki i paski sera szwajcarskiego na rozbitym mięsie.
03 -
Zwijaj piersi ciasno, schowaj końce pod spód, owiń folią i włóż na minimum pół godziny do lodówki.
04 -
Nastaw piekarnik na 200°C, a blaszkę posmaruj trochę tłuszczu.
05 -
Każdą roladkę obtocz w mące z solą i pieprzem, potem w roztrzepanym jajku, a następnie w mieszance panko, parmezanu i tymianku.
06 -
Ułóż roladki na blaszce i piecz przez 30-35 minut, aż w środku osiągną 74°C.
07 -
Po upieczeniu daj chwilę odpocząć, pokrój i posyp świeżą pietruszką.
08 -
W małym garnku na średnim ogniu połącz bulion, masło, czosnek, oba rodzaje musztardy, miód i skrobię z bulionem, gotuj aż zgęstnieje i będzie kremowy.
09 -
Podawaj pokrojone roladki polane jeszcze ciepłym sosem.