Roladki z tortilli i serem (Wersja Do Druku)

Delikatne roladki z tortilli, kabanosów i kremowego serka z chrupiącą cebulką i warzywami.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Podstawowe składniki

01 - 2 tortille pszenne
02 - 6 plastrów sera żółtego
03 - 1 opakowanie cienkich kabanosów piri-piri
04 - 4 liście sałaty lodowej
05 - 1/2 czerwonej papryki

→ Dodatki i wykończenie

06 - 200 g serka śmietankowego typu Almette
07 - 1/2 szklanki prażonej cebulki

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Czerwoną paprykę pokrój w cienkie słupki.
02 - Serek śmietankowy podziel na 4 równe części.
03 - Rozłóż tortille na blacie i posmaruj każdą serkiem śmietankowym (około 50 g na tortillę). Na każdą rozłóż po 2 liście sałaty lodowej, 3 plastry sera żółtego, połowę papryki i kabanosów.
04 - Zwiń ciasno obie tortille w rulon, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.
05 - Po wyjęciu rozwijaj tortille i ponownie posmaruj pozostałym serkiem śmietankowym. Następnie obtocz tortille w prażonej cebulce rozłożonej na desce.
06 - Pokrój tortille na roladki o grubości około 2 cm i podawaj.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Roladki można przygotować wcześniej i schłodzić, co ułatwi krojenie i podanie.