01 -
W misce wymieszaj serek śmietankowy, majonez, przeciśnięty czosnek, starty ser oraz zioła. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Konsystencja powinna być gładka i kremowa – w razie potrzeby dodaj więcej majonezu lub sera.
02 -
Rozłóż tortille na płasko i równomiernie rozprowadź przygotowaną masę serową na powierzchni każdego placka.
03 -
Na masie serowej ułóż cienką warstwę szynki, delikatnie dociskając, aby przylegała do tortilli.
04 -
Opcjonalnie posyp roladki smażonym boczkiem, plasterkami ogórka oraz odrobiną dodatkowego sera.
05 -
Ściśle zroluj każdą tortillę, owiń folią spożywczą i schładzaj w lodówce minimum 30–60 minut, aby masa się ustabilizowała.
06 -
Wyjmij rolady z lodówki i pokrój na kawałki o grubości około 2–3 cm, układając na półmisku do podania.