Roladki z wędzonego łososia (Wersja Do Druku)

Chrupiące roladki z wędzonym łososiem i serkiem na bazie ciasta francuskiego.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Ciasto i nadzienie

01 - 1 opakowanie ciasta francuskiego
02 - 200 g wędzonego łososia
03 - 100 g serka śmietankowego
04 - 1 łyżka świeżego koperku
05 - 1 jajko do posmarowania

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Nagrzej piekarnik do temperatury 200°C.
02 - Rozwiń ciasto francuskie na lekko oprószonym mąką blacie.
03 - Równomiernie rozsmaruj serek śmietankowy na cieście, po czym ułóż na nim plastry wędzonego łososia i posyp świeżym koperkiem.
04 - Zwiń ciasto w roladę i pokrój ją na około 4-6 równych kawałków.
05 - Ułóż roladki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy między nimi.
06 - Posmaruj roladki roztrzepanym jajkiem, a następnie piecz przez 15-20 minut, aż ciasto nabierze złocistego koloru.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Do farszu można dodać inne ulubione zioła. Najlepiej podawać roladki na ciepło.