01 -
Osuszyć filety papierowym ręcznikiem i podzielić na cztery równe porcje. Posypać solą i pieprzem, odłożyć na talerz.
02 -
Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę i smażyć około 3 minut aż się zeszkli. Dodać czosnek i smażyć 30 sekund. Wsypać szpinak i podgrzewać aż odparuje nadmiar wody. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przełożyć do miski i ostudzić.
03 -
Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 4 prostokąty. Na każdym ułożyć porcję szpinaku, następnie kawałek ryby. Złożyć boki ciasta do środka i dokładnie zlepić. Odwrócić szwem do dołu, ułożyć na blasze z papierem do pieczenia. Wierzch naciąć 3–4 razy. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
04 -
Rozgrzać piekarnik do 200°C. Wstawić pakieciki i piec 20–25 minut do zrumienienia i wyrośnięcia ciasta. Po wyjęciu odstawić na 5 minut przed podaniem.