→ Tłuszcze
01 -
45 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
→ Warzywa i Dodatki
02 -
1 średnia żółta cebula, drobno posiekana
03 -
3 ząbki czosnku, zmiażdżone
04 -
80 g pomidorów w kawałkach pieczonych w ogniu (jedna 411 g puszka)
05 -
80 g zielonych oliwek pokrojonych w plasterki
06 -
3 łyżki świeżej natki pietruszki, posiekanej
07 -
½ łyżeczki skórki z cytryny
08 -
15 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny
→ Przyprawy
09 -
1½ łyżeczki papryki
10 -
1¼ łyżeczki soli gruboziarnistej
11 -
1 łyżeczka chili w proszku
12 -
1 łyżeczka suszonego oregano
13 -
½ łyżeczki czarnego pieprzu mielonego
14 -
¼ łyżeczki pieprzu cayenne (opcjonalnie)
→ Ziarna i Rośliny Strączkowe
15 -
370 g białego ryżu długoziarnistego
16 -
880 g fasoli czerwonej, odsączonej i opłukanej (dwie puszki po 439 g)
→ Płyny
17 -
720 ml bulionu warzywnego lub drobiowego