Salsa z ulicznego kącika (Wersja do Druku)

# Składniki:

01 - 1 ½ szklanki kukurydzy
02 - 1 posiekana drobno papryczka jalapeno (usuń nasiona i błonki, jeśli chcesz łagodniejszy smak)
03 - ½ łyżeczki soli
04 - ½ łyżeczki sproszkowanej papryki chili
05 - Sok z ½ limonki
06 - 2 łyżki świeżej kolendry, drobno posiekanej (opcjonalnie)
07 - 2 uncje sera feta, pokruszonego (około ¼ szklanki)

# Sposób Przygotowania:

01 - Posiekaj papryczkę jalapeno na drobne kawałeczki. Jeśli wolisz łagodniejszy smak, usuń nasiona i błonki. Zostaw je, jeśli chcesz, żeby było ostrzejsze.
02 - Wrzuć wszystko do małej miski i dokładnie wymieszaj. Jeśli trzeba, dopraw według uznania.
03 - Wstaw do lodówki i poczekaj, aż się schłodzi, co zajmie około 30 minut. Najlepiej smakuje tego samego dnia. Jeśli kukurydza będzie sucha, dodaj więcej soku z limonki albo trochę wody.