01 -
Zagnieść szybko ciasto z mąki, margaryny, żółtek, cukru pudru i proszku do pieczenia, a następnie podzielić na dwie części: 2/3 rozwałkować i wyłożyć dno oraz boki formy (25x40 cm), 1/3 schłodzić w lodówce.
02 -
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i jajkiem na puszystą masę, połączyć z serem i budyniem w proszku, a następnie wyłożyć masę na ciasto i wyrównać powierzchnię.
03 -
Brzoskwinie odsączyć z zalewy i ułożyć równą warstwą na masie serowej.
04 -
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, utworzoną bezę równomiernie rozłożyć na brzoskwiniach.
05 -
Schłodzone ciasto z lodówki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać pianę z białek.
06 -
Piec w nagrzanym piekarniku z funkcją góra-dół przez 60 minut w temperaturze 170°C.