Sernik z brzoskwiniami i bezą (Wersja Do Druku)

Delikatne ciasto z serowym nadzieniem, brzoskwiniami i lekką bezową pianką, posypane kruszonką.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Ciasto

01 - 375 g mąki pszennej
02 - 200 g margaryny
03 - 5 żółtek
04 - 50 g cukru pudru
05 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia

→ Nadzienie serowe

06 - 1 kg tłustego sera twarogowego, zmielonego
07 - 1 jajko
08 - 150 g margaryny
09 - 200 g cukru pudru
10 - 1 budyń śmietankowy w proszku

→ Nadzienie brzoskwiniowe i beza

11 - 1 puszka brzoskwiń
12 - 5 białek
13 - 200 g cukru
14 - szczypta soli

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Zagnieść szybko ciasto z mąki, margaryny, żółtek, cukru pudru i proszku do pieczenia, a następnie podzielić na dwie części: 2/3 rozwałkować i wyłożyć dno oraz boki formy (25x40 cm), 1/3 schłodzić w lodówce.
02 - Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i jajkiem na puszystą masę, połączyć z serem i budyniem w proszku, a następnie wyłożyć masę na ciasto i wyrównać powierzchnię.
03 - Brzoskwinie odsączyć z zalewy i ułożyć równą warstwą na masie serowej.
04 - Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, utworzoną bezę równomiernie rozłożyć na brzoskwiniach.
05 - Schłodzone ciasto z lodówki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać pianę z białek.
06 - Piec w nagrzanym piekarniku z funkcją góra-dół przez 60 minut w temperaturze 170°C.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Sernik najlepiej kroić po całkowitym wystudzeniu, aby beza zachowała sprężystość.