Sernik Izaura z brzoskwiniami (Wersja Do Druku)

Wilgotny sernik z kakaową kruszonką i soczystymi brzoskwiniami, łatwy do przygotowania na dużą blachę.

# Składniki Potrzebne do Przygotowania:

→ Ciasto kakaowe

01 - 400 g mąki pszennej
02 - 6 łyżek cukru
03 - 1 opakowanie cukru waniliowego
04 - 200 g masła
05 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
06 - 2 łyżki kakao
07 - 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%

→ Masa serowa

08 - 1,5 kg twarogu półtłustego, trzykrotnie mielonego
09 - 6 jajek
10 - 1 opakowanie cukru waniliowego
11 - 1 opakowanie budyniu waniliowego
12 - 150 g masła lub margaryny
13 - 300 g cukru

→ Dodatkowo

14 - Brzoskwinie z puszki

# Instrukcje Krok Po Kroku:

01 - Wszystkie składniki ciasta kakaowego zagnieć do uzyskania jednolitej masy, następnie schłódź w zamrażalniku przez 2-3 godziny.
02 - Utrzyj całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj rozpuszczone masło, połącz z twarogiem i budyniem waniliowym, delikatnie wymieszaj łyżką.
03 - Na dno blachy zetrzyj 3/4 schłodzonego ciasta kakaowego, wyłóż połowę masy serowej, rozłóż pokrojone brzoskwinie, przykryj resztą masy serowej.
04 - Na wierzch zetrzyj pozostałą część ciasta kakaowego, piecz w temp. 170°C przez około 70 minut.

# Dodatkowe Wskazówki:

01 - Schładzanie ciasta przed pieczeniem poprawia strukturę kruszonki.