01 -
Jajka ubij z cukrem na puszystą i jasną masę. Dodaj mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj. Blaszkę 24×24 cm wyłóż papierem do pieczenia, rozprowadź ciasto i piecz 25 minut w 180°C, grzanie góra-dół bez termoobiegu.
02 -
Żelatynę zalej wrzątkiem i odstaw do rozpuszczenia. Twaróg, jogurt, cukier puder oraz rozpuszczoną żelatynę zmiksuj na gładką masę. Dodaj nasiona chia i dokładnie wymieszaj.
03 -
Mango obierz i pokrój, dodaj pulpę mango, mleczko kokosowe oraz rozpuszczoną żelatynę. Całość zmiksuj na jednolity mus.
04 -
Biszkopt nasącz ponczem z soku cytrynowego i wody. Równomiernie wyłóż masę serową, schłodź w lodówce do stężenia. Następnie wylej mus mango na masę i ponownie wstaw do lodówki na 2-3 godziny lub najlepiej na całą noc.